CURLY GIRL #1 Welk krultype heb jij?

Schermafbeelding 2017-03-21 om 22.16.42

Ben jij gezegend (of net als ik vroeger dacht ‘vervloekt’) met een grote bos krullen, of heb je gewoon een goede slag in je haar? En weet je dan soms ook niet wat je hier mee aan moet? Dan zou ik je zeker aanraden om dit verder te lezen! Waarschijnlijk ben jij net als ik al je hele leven met je haar aan het vechten? Herken je toevallig ook dat je een periode hebt gehad dat je haar steil wilde en er alles aan deed om je haar ook echt steil te krijgen? Ik kan er in ieder geval over mee praten (de foto’s laten we achterwege ;))

Nu ik na al die jaren mijn krullen heb geaccepteerd neemt dat niet weg dat ik ze af en toe nog vervloek, zoals ik vroeger altijd deed ;). Want ja in mijn beleving kun je niet altijd heel veel kanten op met krullend haar, maar toch dat heeft ook weer zo zijn voordelen!

Ik krijg af en toe de vraag wat ik met mijn krullen doe en welke producten ik gebruik voor mijn krullen, vandaar dat ik besloten heb dit in een blogreeks te delen met jullie! We beginnen met het bepalen van jou krultype, zodat we voor dit type krulhaar de geschikte behandeling kunnen vinden!

Niet iedereen heeft dezelfde soort krullen! Allereerst is het daarom belangrijk om te weten welk type krullen je hebt. Elke soort krul behoeft een andere behandeling en dus ook andere stylingsproducten, dus het is goed om te weten in welke categorie je valt. Er bestaat een indeling die bedacht is door Andre Walker, haarstylist van Oprah Winfrey, die de verschillende krultypes van elkaar onderscheid. Door dit onderscheid te maken kun je de behandeling van de krullen per type op een verschillende manier aanpakken.

Schermafbeelding 2017-03-21 om 21.53.00

Op het bovenstaande plaatje vindt je de indeling die Andre Walker heeft  gemaakt voor het typeren van krullend haar. Eigenlijk is het hoe hoger het getal, hoe sterker de krul, of des te meer de krul spiraalvormig is. De categorie 1 valt onder steil haar en categorie 4 valt dus eigenlijk onder kroeshaar.

Het is handig om nog wat voorbeelden op te zoeken op internet  van de verschillende typen krulhaar zodat je dit goed kunt vergelijken met je eigen haar! Ook is het mogelijk dat je haar niet uit eenzelfde type krullen bestaat. Het kan prima zo zijn dat je een combinatie hebt van verschillende typen krullen.

Ik zelf heb eigenlijk een combinatie van 2b, 2c, 3a en 3b. Heel gevarieerd dus! In welke categorie val jij? Ik hoor het graag in de comments! 🙂

In de volgende blog zal ik meer vertellen over welke haarproducten ik gebruik voor mijn krullen, dus stay tuned!

 

 

Een gedachte over “CURLY GIRL #1 Welk krultype heb jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s