FOOD #8 Witte chocolade cheesecake met frambozen

IMG_1063.JPG

It’s my birthday!!! Daarom is het tijd voor een lekkere taart! In mijn eerste foodblog heb ik een recept voor een blondie met frambozen gepost. Mocht je daar nou enthousiast over zijn geweest, heb ik nu een soort cheesecake variant van dit recept voor jullie. Snel en makkelijk om te maken, dus succes gegarandeerd! 

Ingrediënten (12 personen, springvorm 22 cm) 

  • 400 gram witte chocolade
  • 500 gram crème fraîche
  • 3 eieren
  • +/- 16 bastognekoeken
  • 100 gram roomboter
  • 1 doosje bevroren frambozen

Bereiding img_8837

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine. Smelt de roomboter in een steelpannetje en meng deze met de verkruimelde bastognekoeken. Bedek de bodem van de springvorm met het bastognekoeken en boter mengsel en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet vervolgens de springvorm in de koelkast terwijl het beslag wordt gemaakt.

Breek 300 gram witte chocolade in stukjes en smelt deze au-bain-marie. Wanneer de witte chocolade gesmolten is haal van het vuur en roer direct de crème fraîche door de witte chocolade heen. Daarna één voor één de eieren toevoegen en roer dit telkens goed door.

img_8842Voeg tenslotte het beslag toe aan de springvorm met bodem. Zet 25 minuten in de oven.

Laat de cheesecake afkoelen. Smelt de overige 100 gram witte chocolade au-bain-marie en giet dit over de cheesecake heen. Versier de taart vervolgens met de frambozen en druk deze vast in de witte chocolade laag.

Daarna it’s time to celebrate met deze heerlijke cheesecake of gewoon omdat het kan!

Categorie: zoetigheid

Geplaatst in: Food

Een gedachte over “FOOD #8 Witte chocolade cheesecake met frambozen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s