BEAUTY #1 ‘Coco Chanel Mademoiselle’ versus dupe ‘Suddenly Madame Glamour’

unnamed (8).jpg

Zijn jullie ook zo’n fan van het bekende luchtje ‘Coco Chanel Mademoiselle’? Ik wel! Dit luchtje is echt al jaren mijn favoriet en ik kan echt niet zonder.  Nu was ik een aantal weken terug voor een tijdje in München en daar tipte iemand mij een ‘dupe versie’ van ‘Coco Chanel Mademoiselle’. Een dupe? Ja, een dupe, dat is zo’n namaakversie van een bestaand product.  Lidl schijnt dus een dupe te hebben geproduceerd van het bekende Chanel luchtje.

Deze dupe wordt door Lidl ook wel ‘Suddenly Madame Glamour’ genoemd. Deze eau de parfum kost hier nog geen 4,59 euro. Ik werd nieuwsgierig en na wat lezen op internet vond ik ook dat de twee luchtjes in een eerdere test niet van elkaar  te onderscheiden zijn door veel vrouwen. Dit wilde ik natuurlijk ook uitproberen!

unnamed (10).jpgAls we naar de verpakking kijken van beide luchtjes valt op dat net als bij ‘Coco Chanel Mademoiselle’, het ‘Suddenly Madame Glamour’ luchtje is verhuld in een gouden met witte verpakking. De parfum fles echter heeft minder overeenkomsten dan de verpakking. De parfumfles van ‘Suddenly Madame Glamour’ oogt veel goedkoper dan het klassieke flesje van ‘Coco Chanel Mademoiselle’. Het flesje van ‘Suddenly Madame Glamour’ ziet er simpel uit, met name door de simpele witte dop, maar voor een luchtje van nog geen vijf euro kun je wat mij betreft niet veel meer verwachten.

Maar het  belangrijkste is natuurlijk de geur, want lijkt ‘Suddenly Madame Glamour’ nu echt zo erg op de ‘Coco Chanel Mademoiselle’? De geur van ‘Coco Chanel Mademoiselle’ wordt gekarakteriseerd door noten als rozen, bergamot, citrus en jasmijn. Ook de geur ‘Suddenly Madame Glamour’ bevat deze extracten. Wel bevat ‘Suddenly Madame Glamour’ meer alcohol dan ‘Coco Chanel Mademoiselle’. Als je ‘Suddenly Madame Glamour’ opspuit ruik je in het begin een sterke alcohollucht in vergelijking met ‘Coco Chanel Mademoiselle’. Ook vervaagt de dupe veel sneller dan het ‘echte’ luchtje en ‘Suddenly Madame Glamour’ moet je dus de hele dag door blijven spuiten wil de geur nog aanwezig blijven.

Toen ik deze geur voor het eerst rook was mijn eau de parfum ‘Coco Chanel Mademoiselle’ al een tijdje op. Mijn eerste indruk was dat ‘Suddenly Madame Glamour’ verdacht veel naar ‘Coco Chanel Mademoiselle’ rook, zonder dat ik het meteen met  ‘Coco Chanel Mademoiselle’ vergeleken had.  Nu ik met kerst weer verblijd ben met de echte ‘Coco Chanel Mademoiselle’ ruik ik wel degelijk een sterk verschil als ik de geuren direct vergelijk. Het luchtje van Chanel is veel meer aanwezig en ik vind deze iets zwaardere geur persoonlijk lekkerder ruiken dan ‘Suddenly Madame Glamour’. Wel moet ik toegeven dat de geuren als je ze niet direct naast elkaar ruikt echt op elkaar lijken en dat ‘Suddenly Madame Glamour’ een goed alternatief is voor als je niet zoveel wilt uitgeven aan een luchtje. Als je nagaat dat je ‘Suddenly Madame Glamour (50 ml)’ voor €4,59 kan kopen in vergelijking met ‘Coco Chanel Mademoisselle (50 ml)’ waar je dan €95,00 voor betaalt is het zeker de moeite waard om ‘Suddenly Madame Glamour’ eens uit te proberen als je bijvoorbeeld niet zeker weet of een geur als ‘Coco Chanel Mademoiselle’ iets voor jou is.

unnamed (9).jpg

‘Suddenly Madame Glamour’ is te koop bij de Lidl in Duitsland. Ik weet niet 100% zeker of ze de parfum nu ook in Nederland verkopen, omdat het door Lidl een valentijnsgeur wordt genoemd en ze deze alleen rond februari bij de Lidl in Nederland verkopen.

2 gedachtes over “BEAUTY #1 ‘Coco Chanel Mademoiselle’ versus dupe ‘Suddenly Madame Glamour’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s