FOOD #4 Tagliatelle met fruit du mer

IMG_5387.JPG

Als we de weersvoorspellingen voor aankomende week moeten geloven betekent het dat er nog een prachtige week met zomerweer aankomt! Daarom is het nog tijd om lekkere zomerse gerechten op tafel te kunnen zetten voordat de koude en regenachtige herfstdagen weer aanbreken in Nederland. Tagliatelle met fruit du mer doet me denken aan mijn afgelopen vakantie in Sicilië, waar pasta en vis bijna elke dag op het menu stonden. Een prima gerecht om nog even van te genieten tijdens een zwoele zomeravond met een glas witte wijn!

Ingrediënten (voor 4 personen) 

  • 400 gram tagliatelle
  • 3 sjalotten
  • 500 gram gemengde zeevruchten (uit de diepvries)
  • 1 bakje snoeptomaatjes
  • 1 citroen
  • 1/2 beker crème fraîche (20o gram)
  • 1/2 bakje vers gesneden dille
  • 2 tenen knoflook

Bereiding 

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijdt de sjalotten in stukken. Doe wat olie in een hete pan en knijp de knoflook tenen uit boven de pan met een knoflook pers. Voeg de sjalotten toe en fruit deze samen met de knoflook. Voeg vervolgens de zeevruchten toe (bevroren) en zet het vuur middelhoog. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen en roer af en toe om. Snijdt ondertussen de cherrytomaten in tweeën en voeg deze samen met de crème fraîche toe aan de saus. Rasp de schil van de citroen en knijp de helft van de citroen uit boven de pan zodat de saus op smaak gebracht wordt met het citroensap. Voeg ook de citroenrasp toe. De andere helft van de citroen kan in partjes gesneden worden en als garnering gebruikt worden.

Snijdt of knip als laatste de dille grof en voeg ongeveer de helft toe aan de saus en roer om. Serveer de pasta en voeg de saus hieraan toe. Bestrooi vervolgens met de andere helft van de dille en voeg een citroenpartje toe als garnering. Ready to enjoy! 

Geplaatst in: Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s