FOOD #3 Pasta wodka

Huh, pasta met wodka?? krijg ik altijd vragend te horen wanneer ik dit recept voorstel als ik voor vrienden kook of dit recept voorstel om te maken wanneer ik samen met anderen iets bedenk om te koken. Maar drank toevoegen aan een pastasaus kan verrassend lekker zijn en een simpel gerecht net dat beetje extra smaak geven. Daarom dit recept voor een simpel pastagerecht met wodka!

Ingrediënten (voor 4 personen)

– 30 gram peterselie (fijngehakt, bij voorkeur vers)

– 1 pak penne (5oo gram)

– 250 gram hamblokjes

– 125 ml wodka

– 1 blikje tomatenpuree (140 gram)

– 200 ml slagroom (half bekertje)

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de IMG_7155verpakking. Doe de hamblokjes met wat boter of olijfolie in de pan en verwarm deze (de hamblokjes hoeven niet echt gebakken  te worden, maar vooral verwarmd). Voeg hierna de tomatenpuree en slagroom toe en roer om totdat er een saus ontstaat. Voeg vervolgens de wodka toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag  en voeg de fijngesneden peterselie toe. Als de pasta klaar is kan deze aan de saus worden toegevoegd. Roer de pasta door de saus heen en de pasta wodka is klaar! Eventueel kun je Parmezaanse kaas en peterselie als garnering over de pasta strooien.

Voor de vegetariërs is deze pasta ook heel lekker wanneer de hamblokjes vervangen worden door champignons.

Geplaatst in: Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s