FOOD #1 Blondies met frambozen

IMG_4542 (1)

Aangezien mijn blog over ‘Food & Travel’ gaat, zal ik af en toe een recept posten, al dan niet zelf verzonnen, maar soms gewoon een lekker recept uit een kookboek dat ik met jullie moet delen :).Met deze #1 food blog probeer ik jullie enthousiast te maken met het lekkerste zoete recept ooit. Toen ik klaar was na mijn eindexamen op de middelbare school (long time ago) had ik een bijbaantje in een klein en schattig koffietentje genaamd ‘Zoet en Zalig’ in Gouda. Een leuk plekje in de bibliotheek waar je onder het genot van koffie of thee en een heerlijk stukje zelfgebakken taart een boek kon lezen in een knus gedeelte van deze bibliotheek uitkijkend over een prachtige binnenplaats. Ik had de vrijheid om me uit te leven door het maken van verschillende soorten taarten. Mijn favoriet is en blijft nog steeds de ‘Blondies met frambozen’. Dit recept komt deels uit een kookboek, maar door experimenteren met verschillende ingrediënten en hoeveelheden is dit uiteindelijk mijn eigen samengestelde recept geworden. Inmiddels is deze blondie niet alleen meer bekend in Gouda, want als ik iets te vieren heb dan doet deze blondie het vaak goed, waarna vaak de vraag komt of ik die blondie alsjeblieft weer eens wil maken.

Ingrediënten

 • 150 gram witte chocolade (om te smelten)
 • 100 gram witte chocolade (in stukjes)
 • 1 doosje bevroren frambozen
 • 125 gram roomboter
 • 2 eieren
 • 150 gram suiker
 • 200 gram bloem
 • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

Doe  de bloem, suiker, eieren en het zakje vanillesuiker samen in een grote beslagkom. Smelt de witte chocolade samen met de roomboter au bain marie in een andere kom en roer af en toe om. Ondertussen kun je de overige witte chocolade in stukjes hakken. Als de witte chocolade en boter gesmolten zijn kun je deze in de grote kom aan de rest van de ingrediënten toevoegen. Zorg dat je gelijk begint met roeren zodat het goed gemengd wordt. Voeg hierna de helft van de in stukjes gebroken witte chocolade en de bevroren frambozen toe aan het beslag en roer weer om. Doe het mengsel daarna in een bakblik en strijk glad. Strooi daarna de overige frambozen en stukjes witte chocolade over het beslag als topping.

Bak de blondie in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Alleen ervaring leert dat dit niet voor elke oven geldt, dus de blondie is gaar als de bovenkant een beetje goudkleurig is en een sateprikker droog (er zit geen beslag aan) blijft wanneer je deze in het midden van de blondie prikt.

De blondie kan in vierkante stukken gesneden worden, zoals elke andere brownie en dan it is ready to enjoy! 

Je kunt de blondie ongeveer 2-4 dagen bewaren (maar geloof me, dat is lastig ;))

Geplaatst in: Food

6 gedachtes over “FOOD #1 Blondies met frambozen

 1. Ashley zegt:

  Hey,
  Het staat nu in de oven.. ik ben benieuwd!
  Mijn beslag was wel heel dik, totaal niet vloeibaar. Klopt dat?
  Het ziet er op de foto’s in elk geval heerlijk uit.

  Liefs Ashley

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s